Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤ 1 ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ 16 ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ - CAMERA ZIZANIO

Το τμήμα ΣΤ 1 του σχολείου μας έχει τη χαρά να δηλώσει φέτος συμμετοχή στη 13 διοργάνωση της Camera Zizanio που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου του 2013. 

Στέλνει μια ταινία μικρού μήκους με θέμα τη σχολική βία που έχει τον τίτλο : «ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ». Την ταινία μας μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο διαδίκτυο στην ακόλουθη διεύθυνση:  http://www.youtube.com/watch?v=ptN6b5iDb5A


Η ταινία ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2013 από την κινηματογραφική ομάδα της τάξης μας, με το όνομα «Lanterna Magica». Τα παιδιά δούλεψαν σε ομάδες την αρχική ιδέα, το σενάριο, το εικονογραφημένο σενάριο (στόριμπορντ), τη σκηνοθεσία, την ηθοποιία. Οι ομάδες ήταν οι ακόλουθες: 

Ομάδα Σεναρίου: Σοφία Ατσαΐδη, Φωτεινή Διμοβσκι, Θεοδώρα Λούκαρη, Ειρήνη Μανώλα, Κων/νος Παντελίδης, Ηλίας Συκόφυλλος.
Ομάδα Σκηνοθεσίας: Ντεβρής Ερκάν, Ειρήνη Μανώλα, Κων/νος Χατζηδάκης
Ομάδα Παραγωγής: Βάσω Μαλινδρέτου, Μαρία Τσιμπιδάκη
Ομάδα ηθοποιών: Ιωάννα Αντωνίου, Σοφία Ατσαΐδη, Εύα Γκοτζογιάννη, Φωτεινή Διμόβσκι, Ντουρμούς Εμίρογλου, Τζωρτζιάννα Καζάκη, Γιώργος Κάλφας, Σαχάπ Κασλή Ογλου, Σωτήρης Κόνιαρης, Γιάννης Λεριός, Θεοδώρα Λούκαρη, Ειρήνη Μανώλα, Ντουριέ Μποζατζή, Ερκάν Ντεβρής, Ερτουρούλ Ντογκους, Κων/νπς Παντελίδης, Ηλίας Συκόφυλλος, Γιάννης Τύπου, Φωτεινή Χατζηαλεξίου, Κων/νος Χατζηδάκης






Πολύτιμη υπήρξε σε κάθε βήμα της δουλειάς μας και ιδιαίτερα στο μοντάζ η συνδρομή του κ.
Γιώργου Τζεδάκη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά τόσο για το χρόνο που διέθεσε όσο και για τις 
σημαντικές γνώσεις που μετέδωσε στα παιδιά. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά της 
τάξης που συνεργάστηκαν αρμονικά και μετέτρεψαν τα μαθήματα κινηματογράφου και τις συναντήσεις της κινηματογραφικής ομάδας σε μια αξέχαστη εμπειρία.


Ο δάσκαλος της τάξης 
Δημήτρης Κόκκινος