Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΚΡΥΠΤΟΛΕΞΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Οι μαθητές του Ε1' και Ε2', στο μάθημα των Αγγλικών, δημιούργησαν δικά τους κρυπτόλεξα με θέμα: «Τα Χριστούγεννα». Ενδεικτικά, δείτε μερικά από τα έργα των μαθητών!



Η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Λουίζα Νταλιάνη

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ

ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 
ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ 
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2011 !




ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ κ. ΚΩΣΤΗ ΘΕΟΔΩΡΑΣ

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

 
Μικροί ποιητές
Στο πλαίσιο μιας διαθεματικής εργασίας στο μάθημα των αγγλικών της Δ΄ τάξης δημοτικού με θέμα τον καιρό σε όλο τον κόσμο “Weather around the world”, ζητήθηκε από τους μαθητές, χωρισμένους  σε ομάδες, να γράψουν ένα ποίημα, η κάθε ομάδα, με θέμα τις εποχές. Τη διαδικασία επέβλεπα εγώ , κυρίως συμβουλευτικά, χωρίς να παρέμβω σημαντικά σε κάποια λάθη ή στις ιδέες των μαθητών, θέλοντας έτσι να αποτυπώσουν μόνο τις δικές τους σκέψεις μέσα από αυτή τη δημιουργική διαδικασία. Το αποτέλεσμα με χαροποίησε ιδιαίτερα. Οι μικροί μας ποιητές εκφράστηκαν! Δείτε και μόνοι σας…

Η καθηγήτρια αγγλικών της τάξης, 
 Σίμου Περιστέρα







Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΕΦΤΑ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΕΦΤΑ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Ε1 ΚΑΙ Ε2



Την Παρασκευή 26.11.2010 τα τμήματα Ε1 και Ε2 πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στις Επτά Πηγές και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Άγιο Σουλά. Ξεκινήσαμε γύρω στις 9 η ώρα με κατεύθυνση τις Επτά Πηγές. Τα παιδιά είχαν ήδη αναζητήσει στο διαδίκτυο πληροφορίες για την περιοχή, τις οποίες και διάβασαν στην υπόλοιπη ομάδα κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
Το λεωφορείο μας άφησε στον κεντρικό δρόμο και ακολουθώντας ένα μονοπάτι μέσα από το δάσος και δίπλα σε τρεχούμενα νερά φτάσαμε στις Επτά Πηγές. 

Επτά Πηγές- Ε2
Επτά Πηγές-Ε1










Αφού παραμείναμε εκεί, γύρω στη μία ώρα, κατευθυνθήκαμε στη συνέχεια προς τον Άγιο Σουλά. Εκεί μας περίμενε ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου Καμείρου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα σήματα και τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και στη συνέχεια μοιράστηκαν σε ομάδες. Ορισμένα παιδιά φόρεσαν την ειδική στολή του σχολικού τροχονόμου και άλλα παιδιά πήραν ποδήλατα -φορώντας κράνος φυσικά- και έκαναν ποδήλατο μέσα στο πάρκο ακολουθώντας τις οδηγίες των συμμαθητών τους τροχονόμων. Στη συνέχεια άλλαξαν οι ρόλοι και οι ποδηλάτες έγιναν τροχονόμοι και οι τροχονόμοι ποδηλάτες. Στο τέλος τα παιδιά εξετάστηκαν προφορικά από τον αρμόδιο υπάλληλο και τους απονεμήθηκαν πτυχία κυκλοφοριακής αγωγής. Στις μία η ώρα περίπου πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το σχολείο. Ήταν για όλους μας, παιδιά και εκπαιδευτικούς, μια πολύ γόνιμη και ευχάριστη ημέρα.

Κάνοντας ερωτήσεις
Οι μικροί ποδηλάτες




Οι μικροί τροχονόμοι επί τω έργω
Οι μικροί τροχονόμοι
Προσέχοντας στις διαβάσεις πεζών

Με τα πτυχία κυκλοφοριακής αγωγής ανά χείρας

Μαθαίνοντας τα σήματα κυκλοφορίας